Tryckavlastande madrasser

Tryckavlastande madrasser till en äldre sängstomme

Det är ganska vanligt att man tänker mer på sängens stomme än på madrassen då man är på jakt efter en ny säng. Det känns viktigt med färg och material så att man får ett sovrum som man trivs i. Nu kommer man förstås att ägna mesta tiden i sovrummet till att sova i mörker. Färgerna på sängens stommar märks knappast men det gör usla madrasser. Genom att byta till tryckavlastande madrasser så kan man förbättra sömnen och må bättre under dagtid. Det är många som lider av problem med nacke och rygg och med rätt typ av madrass så kan man göra något åt dessa besvär utan att anstränga sig.
Besök exempelvis www.zomna.se för ett bra val av ny tryckavlastande madrass.

Vacker säng med usla madrasser

En vacker säng känns inbjudande och inspirerande. Då man har bäddat och snyggat till så ser sovrummet ut som om det vore klippt och skuret ur en katalog för ett möbelvaruhus. Om man satsar på en vacker säng så bör man även satsa på tryckavlastande madrasser som ger samma sköna känsla då man har lagt sig i sängen och slutit ögonen. Har man en sängstomme som man trivs med så kan man ju satsa på att byta ut madrasserna. Det spelar ingen roll om stommen är äldre för idag går det bra att anpassa med rätt storlek på nya madrasser. Har man nyare bäddmadrasser så kanske man kan sälja dessa eller skicka dem till gästsängar där folk får dras med sämre tryckavlastning.

Välj rätt mått

Då man vill skaffa en ny madrass till den gamla sängen så ska man undersöka måtten noga. Du bör aldrig gissa på att det handlar om standardmått om du inte har sett detta svart på vitt. Om det inte finns några lappar kvar som talar om hur stora madrasserna är så får du helt enkelt ta fram måttbandet. I de flesta fall så handlar det som standardformat som svenska madrasshandlare jobbar med. Du ska alltså kunna skaffa en avancerad madrass som ger rätt tryckavlastning och lägga denna i den sängstomme som du redan har. Om du är osäker så kan du alltid be om hjälp i den butik som du vänder dig till.

Bäddmadrass eller kombimadrass?

Skillnaden mellan en bäddmadrass och en kombimadrass är att man kan lägga en kombivariant direkt mot sängstommen. Många föredrar att köpa tryckavlastande madrasser som går att använda direkt på en existerande sängstomme eller med hjälp av enkla stödben. På så vis så slipper man tänka på vad man ska lägga mellan madrassen och sängen. Det kan bli dyrare att köpa en kombimadrass och då ska man se till att man verkligen får god kvalitet. Du ska ju inte behöva köpa nytt igen om något år på grund av fjädrar som stuckit. Med memory foam tekniken så får man madrasser som håller länge och som ger ett ordentligt stöd oavsett vem det är som lägger sig i sängen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *